mandag 17. januar 2011

Bella votter

Endelig fikk jeg prøvd meg på de populære Bella vottene jeg også. Og jammen ble det ikke to på rappen. De var jo faktisk morsome å strikke. :) Jeg brukte Rowan cocoon garnet, og det vil jeg anbefale! Første gang jeg strikker med dette, men absolutt ikke siste gang. Det var godt og mykt, og har holdt seg fint i bruk. Ikke har de viet seg noe særlig ut heller faktisk, noe jeg har hørt at de som er strikket i feks alfa gjør veldig.
Mønster: Bella votter (på denne siden er det link til både engelsk og norsk oppskrift)
Pinne: Et par med 5,5 mm og et med 6 mm
Garn: Rowan cocoon
Jeg strikket først et par av den korte varianten til meg selv på p 5,5 mm (de til venstre). De ble veldig små, og passet derfor perfekt til mine små hender, men jeg skjønte fort at når jeg skal lage til noen andre må jeg gå opp i pinnestørrelse. Jeg prøvde meg derfor på p 6 mm (de til høyre) Jeg likte lengen på denne korte varianten, så da jeg gikk opp i pinnestørrelse kuttet jeg ut den første fletterapporten for at de skulle bli like lange (korte) som de første. Og så ble de bittelitt bredere. (ser ikke sånn ut på bildet). Tror jeg trygt kan gå opp enda mer i pinnestørrelse neste gang, men de passet heldigvis fint til min venninne Mari, som de var påtenkt. 

Koselig å se at tingene man lager blir brukt.. :)

Det er så koselig å se at det man lager blir brukt og satt pris på. For et par uker siden var jeg med min kjære venninne Camilla og hennes lille tulle Linnea. Lille Linnea kom til verden for litt over et år siden og da fikk hun et heklet teppe av meg. Camilla fortalte at de bruker det hver dag og får masse skryt av det. Det er så koselig å høre! :) Jeg fikk også noen bilder av Linnea med sokkene og luen hun fikk av meg til jul.
Posted by Picasa

mandag 3. januar 2011

Et lite sett til Linnea!


Dette er en litt forsinket julegave til datteren til ei venninne av meg. Jeg skal levere det i morgen, så da tenkte jeg at jeg kunne blogge det nå. Det likner litt på settet jeg laget til William (nevø) til jul, men med en annen lue-type. Jeg likte veldig godt disse oppskriftene. Selvom det ikke er super gøy å strikke med pinne 2,5 mm, så gikk det veldig fort og greit. Den kysa syns jeg gjorde seg veldig med rille strikk i bakhodet og løpegang rundt nakken til tråden. Gleder meg til å se den på. :) Bildene er, som vanlig, litt misvisende på fargen, men denne lilla fabel-varianten falt jeg litt for. Fine nyanser!

Mønster: Garnstudio kyse og sokker (str 12/18 mnd)
Garn:
Drops fabel
Pinner: 2,5 mm

søndag 2. januar 2011

Nytt år, nye muligheter

Godt nytt år alle sammen!

Håper dere har hatt en fin juletid, men masse god mat og hvile. Jeg er for tiden hjemme i Oslo på juleferie. Det har ikke blitt så mye strikking i jula som jeg skulle ønske. Det blir skjelden det når jeg er på besøk. Vet ikke hvorfor, men jeg klarer liksom ikke å kose meg så mye med strikketøyet som når jeg er hjemme. Men litt har det nå blitt da.

Jeg har funnet ut at mitt eneste nyttårsforsett er at jeg i år skal lage opp en del småtterier som jeg kan legge i en eske, og ha til årets bursdager, barnefødsler og julegaver. ;) Har lest rundt på blogger at det er flere som gjør dette, og det er jo bare kjempe lurt! Jeg er ekspert på å sette meg ned i siste liten og strikke, og det er jo bare stressende og veldig lite kos. Men jeg strikker jo hele tiden.. Så da istede for å gi bort alt jeg lager, så kan jeg legge det i gave-esken.:)

Jeg slenger på en liten julegave..
Her er en hals som jeg strikket til lillesøsteren min til jul. Skulle gjerne hatt et bilde av henne med den på også da, men det får komme senere. Hun ønsket seg en liten nett hals som hun kunne bruke både inne og ute, for å holde stemmebåndene varme. Hun går på drama linje på vgs og driver også med drama, sang og dans hele døgnet ellers, så da er det jo lurt å ta vare på stemmen. ;)

Garn: 1 nøste Faerytale
Pinne: 4,5 mm
Mønster: Legg opp 120 m (eller ønsket antall), strikk 6 runder 2r,2vr og strikk glattstrikkså langt du vil, og avslutt med 6 runder 2r,2vr. Jeg har pyntet med to perlemor knapper. Syns det gjorde seg litt.

Jeg strikket også en hals i hvit faerytale til tanten min, som jeg selvfølgelig glemte å ta bilde av før jeg pakket den inn. Der la jeg opp 140 m og brukte to nøster, for hun ønsket seg en større hals som hun kunne bruke som hette. Dette er jo veldig enkel strikk, og ganske kjedelig (!), men det blir jo innmari fint. ;) Jeg har laget en del sånne halser, og alle som har fått dem har ønsket seg flere..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...